In de pers

17 March 2017

Made in Antwerpen: En de Antwerpse jonge ondernemer van het jaar is ...

Donderdag 16 maart @ KBC-toren werd de Award Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar uitgereikt aan Pieter Lesage. Deze erkenning is een initiatief van Junior Chamber International (JCI) District Antwerpen en wordt ten persoonlijke titel uitgereikt aan een persoon uit de provincie Antwerpen die op een uitzonderlijke wijze getuigt van duurzaam ondernemen.

Bovendien moet de winnaar ook de toets aan de waarden van JCI doorstaan.
Pieter Lesage richtte Studio Dott op in 2000, nog tijdens zijn studies Productontwikkeling in Antwerpen. Vandaag is Studio Dott een allround creatief design bureau met kantoren in Antwerpen en Hong Kong.

Het service bedrijf ontwerpt fysieke en digitale producten, interieurs, diensten, merken en strategie. Steeds vanuit een methodiek en filosofie waarbij de interacties en ervaringen van de mens centraal staan, zonder de kostprijs uit het oog te verliezen.
Pieter is nu ceo van het 20-koppig Studio Dott-team, bepaalt nog steeds de strategische richting van de organisatie en bewaakt continu het creatieve ontwerp en de kwaliteit.

Volgens voorzitter van de jury Tom Simonts was het een spannende finale. Bruno Van Gils, medeoprichter en ceo van het tailoring à la carte merk Café Costume, zat de winnaar kort op de hielen. De twee andere sterke finalisten waren Ellen Kegels, oprichtster van het fairfashionlabel LNKnits en Bavo De Cock, chief business officer van Esas Group.

Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Economie, ondersteunt het initiatief omdat ondernemerschap voor de Provincie Antwerpen een belangrijke motor is. Hij reikte de prijs uit aan Pieter Lesage die bijzonder tevreden is met deze erkenning en zijn team loofde. De trofee voor ondernemerschap mag voortaan in de Studio Dott kast pronken naast de diverse design awards die het bedrijf al behaalde.

Edith Vervliet