In de pers

1 October 2018

Made in Antwerpen: Chiro Loenhout is meest ondernemende jeugdbeweging

Chiro Loenhout uit Wuustwezel mag zich een jaar lang De Meest Ondernemende Jeugdbeweging noemen. Zij ontvingen deze titel op 30 september van Unizo Provincie Antwerpen en haar partners KBC en provincie Antwerpen. De jeugdbeweging maakte indruk met haar beach weekend dat jaarlijks maar liefst 18.000 gasten lokt.

Aan het begin van de zomervakantie ging Unizo Provincie Antwerpen samen met KBC en provincie Antwerpen op zoek naar De Meest Ondernemende Jeugdbeweging van de provincie. “In de jeugdbewegingen vinden we de ondernemers van morgen”, vertelt Lenja Doms, ondernemersbegeleider bij Unizo Provincie Antwerpen. “Vaak beseffen ze dat zelf nog niet ten volle, maar de manier waarop ze hun eigen werkingsmiddelen verzamelen via een fuif, wafelenbak of sponsoractie getuigt van veel ondernemerschap. Met hun slimme verkooptechnieken en knappe marketing-acties kunnen ze binnen een paar jaar perfect het ondernemerslandschap versterken.”

Chiro Loenhout wint met beach weekend

Chiro Loenhout uit Wuustwezel won de wedstrijd, nadat het op haar jaarlijkse beach weekend maar liefst 18.000 bezoekers verwelkomde. Zij kregen een cheque van Adventure Valley Durbuy, ter waarde van 1500 euro en een bon voor een gratis ondernemingsbegeleiding van Unizo, ter waarde van 1200 euro. De andere finalisten waren Chiro Lore uit Antwerpen, die met haar stadsfestival zo’n 6000 gasten lokte, en Chiro WOKA uit Wommelgem, die tijdens haar voorbije zomerkamp een miniwaterpretpark bouwde.

Niet alleen het businessplan achter het jaarlijkse beach weekend wist te overtuigen. Ook de dagdagelijkse inzet en het enthousiasme voor dit event vielen in de smaak. “Onze Chiro-groep staat heel het jaar door klaar voor de leden en hun ouders, daarbij focussen we op een goede communicatie en constante inzet. Ook voor ons jaarlijkse beach weekend zetten we ons dag in, dag uit met plezier in”, klonk het bij de groepsleiding van Chiro Loenhout.

Gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor Economie: “Ik wens de Chiro van Loenhout van harte proficiat. Het is voor mij duidelijk dat er heel potentiële ondernemers en ideeën onder onze jongeren aanwezig zijn. Als provincie willen we initiatieven als deze zoektocht naar de Meest Ondernemende Jeugdbeweging de ondernemers van morgen klaarstomen. Die zitten niet alleen op de schoolbanken, maar zijn ook actief bij jeugdbewegingen.”