In de pers

6 July 2017

Gazet van Antwerpen: “Volgende halte op digitale sneltrein”

De provincie Antwerpen verstuurt vanaf volgend jaar haar aanslagbiljetten voor bedrijven ook digitaal. Alle Antwerpse ondernemingen en zelfstandigen kunnen zich daar sinds deze week voor registreren. Lemmens Winkelinrichting nam alvast de proef op de som.

De provincie lanceerde eerder dit jaar een online portaal voor de gezinsbelasting en voegt daar nu een bedrijfstak aan toe. Ondernemingen krijgen de mogelijkheid om vanaf 1 januari 2018 alle belastingdocumenten digitaal te ontvangen. De provincie realiseert met het digitale platform een besparing tot 224.000 euro, naargelang het aantal deelnemende ondernemingen.

http://belastingen.provincieantwerpen.be/

Onze provincie neemt vandaag een volgende halte op de digitale sneltrein”, zegt gedeputeerde voor financiën Ludwig Caluwé (CD&V). “We zijn zo de eerste provincie van het land. Deze online dienstverlening is in de huidige samenleving een must. We kunnen belastingen niet leuker maken, maar wél gemakkelijker.”

Het eerste bedrijf uit de provincie dat intekende op digitale belastingportaal was Lemmens Winkelinrichting uit Boechout. “Het is een zeer goede zaak dat de administratie vereenvoudigd wordt”, zegt zaakvoerder Jan Leemans. “We werken steeds meer digitaal en het is dan ook een logische stap dat de overheid daarin meegaat.”

Wout Engels