In de pers

24 April 2018

Gazet van Antwerpen: Dag van de schoolverlater

In samenwerking met de vakbonden en VDAB organiseren de gemeentebesturen een schoolverlatersdag voor de laatstejaars. Het is een combinatie van een studiedag en een bezoek aan de regiobeurs.

125 laatstejaarsleerlingen uit de lokale scholen secundair onderwijs (GITOK, Kalmthout en Berkenbeek, Wuustwezel) krijgen in een halve dag alles wat ze moeten weten over hun rechten en plichten in het arbeidscircuit voorgeschoteld. Lesgevers van dienst zijn experten van de vakbonden ACV, ACLVB en ABVV, alsook medewerkers van VDAB. Tijdens het ludieke toneelstuk Wij Willen Werk, gebracht door Vera Puts en Karin Jacobs van het gezelschap Vrouwentongen, komen de jongeren in zaal Kadans alles te weten over het abc van het solliciteren.

De leerlingen brengen ook een bezoek aan de regionale jobbeurs, waar zo'n zestig bedrijven hun vacatures zullen voorstellen. Op die manier kan de schoolverlaters een totaalpakket worden aangeboden: informatiesessies en kennismaken met bedrijven en hun vacatures op één dag.

Gedeputeerde Ludwig Caluwé zal samen met VDAB-regio­manager Ingrid Mertens en Sus Vissers, schepen van Tewerkstelling (CD&V), de leerlingen verwelkomen en begeleiden.

(vw)