Thema's

Een nieuw jaar
Een nieuw begin
Nieuwe moed, nieuwe hoop,
Nieuwe uitdagingen


Dat wensen jullie
Mia en Ludwig Caluwé - Suykerbuyk
Helena, Jan en HendrikThema: in de pers

RTV nieuws: Vernieuwde Aardbeienroute focust op culinaire ambassadeurschap

Hoogstraten -  In Meerselmolen is de vernieuwde Aardbeienroute ingehuldigd. Het fietstraject van 40 km werd twintig jaar geleden bewegwijzerd en is nu wat aangepast voor het ambassadeurschap van Vlaanderen Lekkerland. Onderweg kan je op sommige plaatsen aardbeien proeven uit een automaat en ook de horecazaken serveren aardbeigerechten. De fietsroute combineert de gezellige drukte van het centrum in Hoogstraten met de rust op het platteland. Toerisme Provincie Antwerpen draaide de richting van het traject om en de dorpscentra van Meer en Meerle zijn mee opgenomen. Er zijn nieuwe, zeshoekige borden die de route aanduiden. Een folder met de fietsroute is gratis verkrijgbaar bij Toerisme Hoogstraten in de kelder van het stadhuis. Je kan ze ook downloaden op www.antwerpsekempen.be

Bekijk het volledige nieuwsitem via deze link


Resultaten grote bevolkingsbevraging zijn bekend: Essenaren wonen graag in Essen

Meer dan 90% van de Essenaren woont graag in Essen; 74% van de Essenaren geeft Essen daarvoor zelfs 8, 9 of zelfs 10/10. Dat blijkt uit de resultaten van de grote bevolkingsenquête die de gemeente in augustus en september organiseerde.

Maar liefst 938 Essenaren vulden de omvangrijke enquête in. CD&V Burgemeester Gaston Van Tichelt is daar bijzonder tevreden mee: “Op deze manier krijgen wij een goed zicht op de wensen en bekommernissen van de Essenaren. En de Essenaren zijn baas! De gemeente moet aan die verwachtingen tegemoet komen!”

Uit de bevraging kunnen zeker hele nuttige conclusies worden getrokken: Essenaren wonen heel graag in Essen, men voelt er zich veilig en geborgen, is tevreden over de dienstverlening van het gemeentehuis en over de communicatie van de gemeente, de hulpdiensten en scholen scoren er goed en het is er tof voor  jongeren om er op te groeien, en het sportleven draait goed. Dat er in eigen gemeente geen zwembad meer is, wordt ervaren als een minpunt.


Verder lezen


Thema: in de pers

Made in Mechelen: Wetenschapspark in Niel begint aan forse uitbreiding

Het gaat snel op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel. Alle beschikbare laboratoria en kantoren zijn ingenomen, en er komen nieuwe gebouwen om extra bedrijven aan te trekken.

“Het wetenschapspark vond in 2013 een tweede adem met de bouw van een vestigingsruimte voor universitaire spin-offs en jonge ondernemingen. Sindsdien is er heel wat werk verzet. 2 jaar na de opening zijn alle beschikbare kantoren en laboratoria volledig ingevuld”, zegt gedeputeerde en voorzitter van POM Antwerpen  Ludwig Caluwé. “Start-ups delen hier ervaringen met collega-ondernemers en vaak kunnen ze er terugvallen op een netwerk van experten, een formule die duidelijk aanslaat.”. 
Verder lezen


Thema: toespraken

Toespraak tijdens de stakeholdersmeeting op het Wetenschapspark in Niel

Dames en heren,
 
Van harte welkom op dit stakeholdersevent van het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in onze incubator Darwin. Stakeholders, want we beschouwen jullie allemaal als belangrijke partners in de ontwikkeling van deze innovatieve hub ten zuiden van Antwerpen.
 
Sinds eeuwen worden we met onze provincie gewaardeerd voor onze ondernemerszin, onze handel, onze innovatie en onze werkkracht. Ook vandaag is de provincie Antwerpen een sterke Europese economische (top)regio. Dit hebben we niet enkel te danken aan onze strategische ligging. Het is ook het werk van ondernemers en sectorfederaties, werknemers, onderwijs- en kennisinstellingen, overheden, subregionale partners en het middenveld.
 
 
Verder lezen


Thema: economie

Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen gaat in 2018 voor extra infrastructuur en mankracht

Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen kiest voor de vlucht vooruit op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen. Aan haar belangrijkste partners heeft ze in het auditorium van incubator Darwin in Niel een vooruitblik op de plannen voor de nabije toekomst getoond. En die zijn niet min.
 
“Het wetenschapspark vond in 2013 een tweede adem met de bouw van een vestigingsruimte voor universitaire spin-offs en jonge ondernemingen. Sindsdien is er heel wat werk verzet. 2 jaar na de opening zijn alle beschikbare kantoren en laboratoria volledig ingevuld. Start-ups delen hier ervaringen met collega-ondernemers en vaak kunnen ze er terugvallen op een netwerk van experten, een formule die duidelijk aanslaat”, zo stelt gedeputeerde en voorzitter van POM Antwerpen Ludwig Caluwé.
 
Ook de andere gebouwen op het park, waaronder een doorgroeigebouw dat zich richt op bedrijven die de incubator ontgroeien, zijn volledig benomen. Wil het wetenschapspark nog nieuwe bedrijven kunnen aantrekken, is het noodzakelijk te investeren in bijkomende infrastructuur. “Concreet staan een bedrijfshal en een nieuw kantoorgebouw op de planning, samen goed voor een investering van om en bij de 5 miljoen euro”, zo gaat de gedeputeerde verder. 
 
Lees hier het persartikel
Verder lezen

Wie is Ludwig??

Inwoner van Essen, jarenlang volksvertegenwoordiger voor CD&V op federaal en Vlaams niveau en sinds december 2012 gedeputeerde in de provincie Antwerpen.
Verder lezen

Schrijf u in op
zijn nieuwsbrief

Copyright © Caluwe 2017. Alle rechten voorbehouden.
Website credits dataweb
Volg mij op Facebook