Thema's

Een nieuw jaar
Een nieuw begin
Nieuwe moed, nieuwe hoop,
Nieuwe uitdagingen


Dat wensen jullie
Mia en Ludwig Caluwé - Suykerbuyk
Helena, Jan en HendrikThema: in de pers

RTV nieuws: Vernieuwde Aardbeienroute focust op culinaire ambassadeurschap

Hoogstraten -  In Meerselmolen is de vernieuwde Aardbeienroute ingehuldigd. Het fietstraject van 40 km werd twintig jaar geleden bewegwijzerd en is nu wat aangepast voor het ambassadeurschap van Vlaanderen Lekkerland. Onderweg kan je op sommige plaatsen aardbeien proeven uit een automaat en ook de horecazaken serveren aardbeigerechten. De fietsroute combineert de gezellige drukte van het centrum in Hoogstraten met de rust op het platteland. Toerisme Provincie Antwerpen draaide de richting van het traject om en de dorpscentra van Meer en Meerle zijn mee opgenomen. Er zijn nieuwe, zeshoekige borden die de route aanduiden. Een folder met de fietsroute is gratis verkrijgbaar bij Toerisme Hoogstraten in de kelder van het stadhuis. Je kan ze ook downloaden op www.antwerpsekempen.be

Bekijk het volledige nieuwsitem via deze link


Binckbank Tour start in Essen en rijdt door Kalmthout

Op zondag 13 augustus 2017 start de laatste etappe van de Binckbank Tour (tot vorig jaar Eneco Tour) in Essen en rijden de renners door Kalmthout. De start heeft plaats aan het gemeentehuis van Essen. Tussen 10.30 en 11.25 uur tekenen de renners het startblad. Om 11.40 uur wordt het startschot gegeven. Ze doen eerst een ronde van ongeveer 8 kilometer door Essen. Daarna gaat het richting Kalmthout. Ze rijden over de Roosendaalsebaan en Brasschaatsteenweg via de rotonde richting Brasschaat. Hou er rekening mee dat deze straten tijdelijk afgesloten zullen zijn.
 
De Binckbank Tour is een meerdaagse UCI WorldTour wedstrijd door België en Nederland. De grote namen uit het voorjaar komen massaal hun kans wagen: Van Avermaet, Gilbert, Lampaert, Tom Dumoulin, Peter Sagan, Terpstra, Wellens, Benoot, Boom, Naesen, Stuyven, Vanmarcke, Keukeleire...
 
INFO: www.sport.be/binckbanktour/2017/nl


Thema: in de pers

Made in Antwerpen: Provincie Antwerpen experimenteert met biologische schoonmaak

De provincie Antwerpen is tevreden over een proefproject met biologische schoonmaak in één van haar kantoren. Het proefproject liep in samenwerking met BioOrg, een bedrijf dat een innovatieve schoonmaakmethode heeft ontwikkeld volgens een organische methode.

“Er zijn duidelijke verbeteringen ten opzichte van de klassieke schoonmaakmethode, en het is gezonder en milieuvriendelijker”, zegt Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Logistiek en Innovatie.

 
Verder lezen


Thema: innovatie

Innovatieve schoonmaakmethode boekt resultaat

Na een proefperiode op één verdieping is provincie Antwerpen bijzonder tevreden over de inschakeling van de biologische schoonmaak voor haar kantoren. Daarvoor werd samengewerkt met BioOrg, een bedrijf met vestiging op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel. “We merken enkele duidelijke verbeteringen ten opzichte van de klassieke schoonmaakmethode, en het is gezonder en milieuvriendelijker”, stelt Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Logistiek en Innovatie, vast.

Foto: Koen De Koster van BioOrg en Ludwig Caluwé bekijken de innovatieve poetsmethode - Copyright: Provincie Antwerpen

Provincie Antwerpen is een organisatie die zorg voor het milieu in haar hart draagt. Ze beschikt als enige grote overheidsorganisatie over een volledig dekkend ISO14001-certificaat. Verder is provincie Antwerpen ook een organisatie die openstaat voor innovatie, als het even kan Belgische innovatie. “Ook bij ons aankoopbeleid en facilitair management houden we rekening met innovatie en zorg voor het milieu. Onlangs hebben we een proefproject opgezet om de klassieke schoonmaakmethode te vervangen door een biologische schoonmaakmethode”, zegt Ludwig Caluwé.
 
Voor deze proefperiode op één verdieping van het PaS, de tijdelijke huisvesting van het provinciebestuur, werd samengewerkt met BioOrg, een bedrijf met vestiging op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel. Naast de inzet van nuttige micro-organismen wordt bij deze innovatieve schoonmaakmethode verneveling gebruikt om het biologische schoonmaakmiddel aan te brengen. “Laat organismen van BioOrg het vuile werk opknappen. Alles en iedereen in het gebouw zullen vanzelf veel schoner worden”, aldus Koen De Koster van BioOrg.
 
 
Verder lezen


Kalmthout kent meeste vakantietoezichten

De politie van de zone Grens (Essen, Kalmthout en Wuustwezel) voerde vorig jaar 1.408 vakantietoezichten uit. In 2015 waren er dat nog 1.673. De eerste zes maanden van dit jaar werden ongeveer evenveel toezichten gedaan als dezelfde periode vorig jaar. Zo blijkt uit cijfers opgevraagd bij het politiecollege van de zone Grens.
 
De cijfers schommelen van jaar tot jaar. Markant is wel dat de gemeente met het meeste inwoners het minste aantal toezichten telt. Zo kende Wuustwezel (20.479 inwoners) vorig jaar 366 toezichten. De kleinste gemeente, Kalmthout met 18.484 inwoners, telde dan weer het meeste aanvragen (618). Essen, met 18.822 inwoners, kende vorig jaar 424 toezichtsaanvragen.
 
“Waarom Kalmthout er boven uitsteekt, werd in de politieraad niet meteen duidelijk”, zegt Essens politieraadslid Jan Suykerbuyk (CD&V). “De drie gemeenten communiceren vaak op hun website en in hun infoblad over de toezichten. Wel werd aangehaald dat Kalmthout het grootste BIN-bereik heeft. Mogelijk heeft het daar mee te maken.”
 
Vakantietoezichten kan je online aanvragen

Wie is Ludwig??

Inwoner van Essen, jarenlang volksvertegenwoordiger voor CD&V op federaal en Vlaams niveau en sinds december 2012 gedeputeerde in de provincie Antwerpen.
Verder lezen

Schrijf u in op
zijn nieuwsbrief

Copyright © Caluwe 2017. Alle rechten voorbehouden.
Website credits dataweb
Volg mij op Facebook