Thema: provinciaal patrimonium

De Klapstoel met gedeputeerde Ludwig Caluwé

Eens rechtstreeks van mens tot mens een ‘klapke’ doen met een politicus. Over iets wat jij belangrijk vindt.

De gedeputeerden van de provincie Antwerpen gaan de uitdaging aan.

In De Klapstoel wisselen ze elk om de beurt van gedachten met een inwoner.

Gedeputeerde Ludwig Caluwé praat met jeugdhuiswerker Anouar El Makrini over de bouw van het nieuwe provinciehuis.


Thema: economie

Forum Energie 2017

Voka - Kamer van Koophandel Kempen keek samen met een flink aantal ondernemers tijdens het Forum Energie in de Olmense Zoo naar de energiemarkt die in volle verandering is. Het was een boeiende dag met een stroom aan nieuwe ideeën.

De veranderende energiemarkt houdt ondernemers bezig. De omschakeling naar duurzame en hernieuwbare energie, de aanleg van (groene) warmtenetten, de nieuwe technologieën voor het opslaan van energie, het zijn allemaal evoluties die voor uitdagingen voor bedrijven zorgen. Maar die aan de andere kant zeker ook economische opportuniteiten bieden.

Lees hier de toespraak

 
Verder lezen


Thema: innovatie

Eerste co-generatiecentrale (warmte én elektriciteit) in Benelux

Twee jaar na de start van de proefboring naar 3 000 m diepte op de Balmatt-site in Mol is het tijd voor de start van de volgende fase, de bouw van een geothermie­centrale. 
Momenteel worden er ook nog de eerste voorbereidingen getroffen voor een derde proefboring. Met die boring willen de VITO-experten aardlagen onderzoeken op hun geothermisch potentieel. Ook op het vlak van innovatief boren, om geothermie mogelijk te maken in geologisch minder geschikte gebieden, start VITO met een project.

Ook Ludwig Caluwé was aanwezig bij de eerste steenlegging van de  geothermie­centrale Vandaag in de Kempen voor de eerste steenlegging van de geothermiecentrale van VITO in Gemeente Mol. "Deze onuitputtelijke bron, diep in de aarde, kan nieuwe woonwijken, de glastuinbouw en bedrijven van elektriciteit en warmte voorzien. Als Provincie Antwerpen steunen we dit verhaal al vele jaren. Op naar een duurzame toekomst!" aldus Ludwig.

 
Verder lezen

Lancering van ‘Het ABC van de Grensarbeid’

De Interregionale Vakbondsraad Schelde-Kempen, IVR Schelde-Kempen bestaat dit jaar 25 jaar. IVR Schelde-Kempen is een samenwerkingsverband van de Belgische en Nederlandse vakbonden (ABVV, ACV, ACLVB, FNV, CNV, de Unie) langs de Belgisch-Nederlandse ...
Thema: economie

Open Bedrijvendag

Ook Ludwig Caluwé bezocht enkele bedrijven tijdens Open Bedrijvendag. Na de officiële start bij Reynaers Aluminium Belgium naar Wolvenberg 'Passion For Cycling', via het 50-jarige Loxam Belgium verhuurbedrijf naar Hupple Honden...
Thema: economie

De vele aspecten van het landschap van de Antwerpse haven tijdens de Provinciale landschapsdag op 19 september

Elk jaar zet de provinciale landschapsdag een karakteristiek landschap uit de provincie in de kijker. Via lezingen en excursies leren de deelnemers het landschap van dichterbij kennen en kijken ze er misschien met andere ogen naar. Hoe ontstond het ...
Thema:Haven
Verder lezen
Verder lezen
Verder lezen

Wie is Ludwig??

Inwoner van Essen, jarenlang volksvertegenwoordiger voor CD&V op federaal en Vlaams niveau en sinds december 2012 gedeputeerde in de provincie Antwerpen.
Verder lezen

Schrijf u in op
zijn nieuwsbrief

Copyright © Caluwe 2017. Alle rechten voorbehouden.
Website credits dataweb
Volg mij op Facebook