Is er leven naast de politiek?

Het is een vraag die ik vaak krijg en ik moet toegeven. Er is weinig tijd, waarschijnlijk te weinig tijd, naast de politiek. Het was ook een van de opvallende vaststellingen van Patrick Janssens toen hij de politiek induikelde. Hij merkte dat hij nog maar weinig tijd overhield om zomaar eens ongedwongen met zijn vrienden een namiddag om te gaan.

Ik ben sinds 1989 gelukkig gehuwd met Mia Suykerbuyk en samen hebben we drie schatten van kinderen, Helena (°1991), Jan (°1993) en Hendrik (°1996). Ik mag van geluk spreken dat mijn vrouw het politieke leven van thuis kent, zodat zij begrip kan opbrengen voor mijn vele dagen en avonden dat ik uithuizig ben en voor het feit dat ik thuis ook nog veel met de politiek bezig ben. We proberen van de Zondag een Zonderdag te maken, waar er wat tijd is om te wandelen, te fietsen, zomaar wat te lezen en bij te babbelen, maar heel vaak lukt dat niet.

Het beetje vrije tijd dat ik daarnaast heb, breng ik door in het lokale verenigingsleven. Ik hou ervan om een kaartje te leggen en ik was 10 jaar voorzitter van de lokale harmonie Concordia tot we recent fusioneerden met de Harmonie van Wildert tot de nieuwe fusieharmonie Essentia, waar ik nu ondervoorzitter van ben. Niet dat ik een groot muziekkenner ben. Ik zou zeggen integendeel. Maar het aangename van die vereniging is dat het zo'n mengelmoes vormt van de bevolking. Havenarbeider, verpleegster, kaderlid, lerares, bruggepensioneerde, landbouwer, vrachtwagenchauffeur, boekhouder en spoorwegarbeider, ze zitten er allemaal naast elkaar te blazen of te trommelen. Om te weten wat de bevolking over iets denkt, heb ik dan ook meestal geen grote, dure opiniepeilingen nodig. Een pint gaan pakken na de repetitie volstaat om de polsslag van de samenleving te voelen.

Vorig jaar ben ik ook bestuurslid geworden bij de lokale Wielerclub de Molenheidevrienden. Jaarlijks organiseren we met een zeer uitgebreide groep van vrijwilligers de Essense veldrit, de Grote Prijs Rouwmoer. Met de opbrengst van dit wielerfeest ondersteunen we de jeugdsport, door de organisatie van een wegwedstrijd voor nieuwelingen en juniores, en de gehandicaptensport, door de inrichting van de slotrit van de Ronde van België voor Visueel Gehandicapten. 

Wie is Ludwig??

Inwoner van Essen, jarenlang volksvertegenwoordiger voor CD&V op federaal en Vlaams niveau en sinds december 2012 gedeputeerde in de provincie Antwerpen.
Verder lezen

Schrijf u in op
zijn nieuwsbrief

Copyright © Caluwe 2017. Alle rechten voorbehouden.
Website credits dataweb
Volg mij op Facebook