Economie

Thema: economie

Lancering van ‘Het ABC van de Grensarbeid’

De Interregionale Vakbondsraad Schelde-Kempen, IVR Schelde-Kempen bestaat dit jaar 25 jaar. IVR Schelde-Kempen is een samenwerkingsverband van de Belgische en Nederlandse vakbonden (ABVV, ACV, ACLVB, FNV, CNV, de Unie) langs de Belgisch-Nederlandse grens. IVR Schelde-Kempen verdedigt de belangen van grensoverschrijdende werknemers en werkt samen en mee aan het oplossen van problemen, die het gevolg zijn van deze grensoverschrijdende mobiliteit.
 
N.a.v. dit 25 jarig jubileum organiseerde IVR Schelde-Kempen op 7 oktober een jubileumevent, met de lancering van ‘Het ABC van de Grensarbeid’, een overzichtelijke publicatie over de rechten van al wie over de grens gaat werken, hetzij vanuit België naar Nederland, hetzij vanuit Nederland naar België. 

Lees hier de toespraakAansluitend kon je de tentoonstelling ‘Bitter Oranges’ bezoeken in het Stadhuis van Turnhout.
‘Bitter Oranges’ vertelt het verhaal van migranten in Calabrië, Zuid-Italië. Zij plukken voor ons appelsienen, de omstandigheden waaronder zij deze arbeid levereren, maken het bittere appelsienen. De tentoonstelling was ondermeer al te zien in Brussel, Wenen, Rome, Montreal.

'Bitter Oranges' van 7 tot 17 oktober, van dinsdag tot vrijdag van 9u tot 17u.

DE BEVOEGDHEID 'ECONOMIE'

Economie vormt de belangrijkste inhoudelijke bevoegdheid van Ludwig. De provincie coördineert, regisseert en stimuleert het sociaaleconomisch beleid op streekniveau. Door de aanmoediging van transformatie en innovatie werkt ze aan de verankering van de speerpuntsectoren van onze regio, chemie, life sciences, logistiek, metaal, bouw, de agro-industrie en de creatieve industrie. 

Met het Havencentrum moedigt ze jongeren aan te kiezen voor jobs in de haven en industrie. Via de POM speelt de provincie een actieve rol bij de aanleg van bedrijventerreinen. Ze brengt ook bedrijven in contact met de internationale markt en stimuleert het ondernemerschap.

De provincie Antwerpen ondersteunt ook het economisch beleid van de gemeenten en heeft daarbij specifieke aandacht voor de detailhandel. 

Lees hier de laatste economienieuwtjes of schrijf je hier in voor de provinciale nieuwsflash Economie 


Copyright © Caluwe 2017. Alle rechten voorbehouden.
Website credits dataweb
Volg mij op Facebook