Activiteiten

Thema: in de pers

RTV nieuws: Vernieuwde Aardbeienroute focust op culinaire ambassadeurschap

Hoogstraten -  In Meerselmolen is de vernieuwde Aardbeienroute ingehuldigd. Het fietstraject van 40 km werd twintig jaar geleden bewegwijzerd en is nu wat aangepast voor het ambassadeurschap van Vlaanderen Lekkerland. Onderweg kan je op sommige plaatsen aardbeien proeven uit een automaat en ook de horecazaken serveren aardbeigerechten. De fietsroute combineert de gezellige drukte van het centrum in Hoogstraten met de rust op het platteland. Toerisme Provincie Antwerpen draaide de richting van het traject om en de dorpscentra van Meer en Meerle zijn mee opgenomen. Er zijn nieuwe, zeshoekige borden die de route aanduiden. Een folder met de fietsroute is gratis verkrijgbaar bij Toerisme Hoogstraten in de kelder van het stadhuis. Je kan ze ook downloaden op www.antwerpsekempen.be

Bekijk het volledige nieuwsitem via deze linkThema: provinciaal patrimonium

De Klapstoel met gedeputeerde Ludwig Caluwé

Eens rechtstreeks van mens tot mens een ‘klapke’ doen met een politicus. Over iets wat jij belangrijk vindt.

De gedeputeerden van de provincie Antwerpen gaan de uitdaging aan.

In De Klapstoel wisselen ze elk om de beurt van gedachten met een inwoner.

Gedeputeerde Ludwig Caluwé praat met jeugdhuiswerker Anouar El Makrini over de bouw van het nieuwe provinciehuis.


Thema: toespraken

Toespraak Forum Energie Voka Kempen

Goeieavond dames en heren,
 
Het moge ondertussen duidelijk zijn dat het klimaat en onze samenleving ons voor een enorme uitdaging stelt. Deze boeiende en inspirerende dag afsluiten na die workshops en praktijkvoorbeelden, is dan ook geen eindpunt, maar veeleer een tevreden terugblik.
 
 
Verder lezen


Thema: economie

Forum Energie 2017

Voka - Kamer van Koophandel Kempen keek samen met een flink aantal ondernemers tijdens het Forum Energie in de Olmense Zoo naar de energiemarkt die in volle verandering is. Het was een boeiende dag met een stroom aan nieuwe ideeën.

De veranderende energiemarkt houdt ondernemers bezig. De omschakeling naar duurzame en hernieuwbare energie, de aanleg van (groene) warmtenetten, de nieuwe technologieën voor het opslaan van energie, het zijn allemaal evoluties die voor uitdagingen voor bedrijven zorgen. Maar die aan de andere kant zeker ook economische opportuniteiten bieden.

Lees hier de toespraak

 
Verder lezen

Wie is Ludwig??

Inwoner van Essen, jarenlang volksvertegenwoordiger voor CD&V op federaal en Vlaams niveau en sinds december 2012 gedeputeerde in de provincie Antwerpen.
Verder lezen

Schrijf u in op
zijn nieuwsbrief

Copyright © Caluwe 2017. Alle rechten voorbehouden.
Website credits dataweb
Volg mij op Facebook