Actueel

Thema: Actueel

Vacature Rurant vzw

RURANT vzw, het platform voor rurale ontwikkeling in de provincie Antwerpen zoekt voor onmiddellijke indiensttreding een COORDINATOR STREEKPROJECTEN. Je standplaats is Geel, maar je zal veel aanwezig zijn in en op het gehele platteland van onze provincie. Het gaat om een voltijdse functie en zij bieden je een contract van onbepaalde duur aan.

RURANT vzw is het platform voor rurale ontwikkeling in de provincie Antwerpen. Als publiek-privaat samenwerkingsverband van 11 organisaties werken we aan een aantrekkelijk, leefbaar en vitaal platteland in de provincie Antwerpen. Dit gebeurt enerzijds door het stimuleren van streekontwikkeling, met voorop het begeleiden van de LEADER-werking in de provincie Antwerpen. Anderzijds is RURANT een proeftuin voor grote en kleine innovatieve projecten, vooral rond de thema’s: maatschappelijke innovatie land- en tuinbouw, draagvlak open ruimte en leefbare dorpen. Deze projecten gebeuren steeds in en vanuit een samenwerkingsverband, gebruik makend van Europese, Vlaamse en provinciale subsidies.
Verder lezen


Thema: Actueel

Vacatures Kempens Landschap

Vzw Kempens Landschap is op zoek naar drie nieuwe medewerkers voor onmiddellijke indiensttreding. Om het team te versterken zullen twee polyvalente projectmedewerkers en een polyvalent financieel-administratief medewerker worden aangenomen. Solliciteer voor 15 februari ek!

 
Verder lezen


Thema: Actueel

Provincie Antwerpen opent rondreizende Lekkers met Streken-terras voor het eerste in Heist-op-den-Berg

Op zaterdag 12 september kan het publiek tijden de Landbouwdag van Heist-op-den-Berg voor de eerste keer kennismaken met het Lekkers met Strekenterras van de provincie Antwerpen. Op dit terras ontdekken bezoekers het lekkers van Heist-op-den-Berg en omstreken. Ze kunnen er rechtstreeks bij de producent lekker ijs, kaas, vlees, rijstpap, bier, ... kopen. Voor de kleinsten is er ook kinderanimatie voorzien.

Het Lekkers met Streken-terras zal de volgende jaren rondreizen in de provincie Antwerpen. Zo zal het terras op verschillende evenementen uit onze provincie opduiken om het lekkers uit de streek te promoten. Hiervoor zal de provincie Antwerpen steeds samenwerken met hoeve- en streekproducten uit de nabije omgeving van het evenement. Zo wil de provincie het ruraal ondernemerschap tot bij de consument brengen. Door de kiezen voor nabijgelegen ondernemers hoopt ze de consument aan te zetten om ook na het evenement bij de ondernemer langs te gaan.

Wanneer:
zaterdag 12 september, vanaf 9 uur

Waar:
Heereweg z/n, Wiekevorst/Heist-op-den-Berg 


Thema: Actueel

Provincie Antwerpen pakt uit met opmerkelijke zomercampagne: de Toerende Toerist

Om het provinciale zomeraanbod van evenementen en activiteiten te promoten, pakt de provincie Antwerpen uit met een opmerkelijke campagne: de Toerende Toerist. De Chinese Zhao Dandan zal van 16 juli tot 16 augustus élke dag een provinciaal evenement beleven. Doel? De provincie wil door de ogen van die ‘Toerende Toerist’ aantonen dat een vakantie in de Antwerpse regio een unieke ervaring is die voor iedereen haalbaar is. Tijdens haar unieke vakantie zal ze 35 activiteiten ontdekken op 23 locaties van Mol tot Boom, van Retie tot Kapellen. Iedereen kan Dandan’s belevenissen volgen op haar dagelijkse blog www.toerendetoerist.be, Twitter (@toerendetoerist,  #Dandan15), Facebook en instagram. De provincie zet zo in op sociale media en hoopt haar inwoners te inspireren om ook toerist te zijn in eigen streek.

Bekijk hier het VTM nieuwsverslag
Bekijk hier het ATV nieuwsverslag
Bekijk hier het VRT nieuwsverslag (vanaf 16:04)

Het hoeft niet altijd ver te zijn om een toffe vakantie te beleven. De provincie Antwerpen biedt vlakbij een ruim zomeraanbod aan cultuur, natuur, culinair, muziek, workshops, uitstapjes met de kinderen, … én helemaal niet duur! Dit jaar promoot de provincie Antwerpen haar aanbod wel op een heel bijzondere manier namelijk door de ogen van ‘De Toerende Toerist’. Voor 1 maand biedt het provinciebestuur één Chinese de vakantie van haar leven aan door elke dag een provinciaal evenement te beleven. In ruil deelt De Toerende Toerist al haar ervaringen via een blog en sociale media.

1,3 miljard Chinezen, 1 zot genoeg
De provincie Antwerpen lanceerde in mei een vacature in haar Chinese zusterprovincie Shaanxi. Al gauw verspreide de vacature zich in heel China. Meer dan 300 enthousiaste Chinezen stelden zich kandidaat om de trip van hun leven te beleven. Na selecties via Skype werd de 22-jarige Zhao Dandan de gelukkige. Haar open geest en aanstekelijk enthousiasme gaven de doorslag. Als toerende toerist zal Dandan van 16 juli tot 15 augustus proeven van alles wat de provincie Antwerpen te bieden heeft. Al haar avonturen zal ze neerpennen op haar blog en iedereen kan de Toerende Toerist volgen via facebook, twitter of instagram en de hashtag #Dandan15. Als studente vertaler-tolk kan Dandan perfect Engels, de provincie vertaalt al haar avonturen ook naar het Nederlands.

Dandan zette nog nooit voet aan grond in België, maar is wel benieuwd naar ons land. “Ik probeer graag nieuwe dingen uit. Ik bezocht het paviljoen van de Europese Unie op de Shanghai Expo in 2010 en de Belgische chocolade maakte indruk. Tot mijn verbazing ontdekte ik dat België het thuisland van de Smurfen is.” aldus de eerste indrukken van Dandan via Skype.
 
 
Verder lezen

Copyright © Caluwe 2016. Alle rechten voorbehouden.
Website credits dataweb
Volg mij op Facebook