Actueel

Thema: Actueel

Lancering brochure kasteeldomeinen

Brasschaat, Brecht, Kapellen, Schilde, Schoten en Zoersel vormen samen ‘de groene zes’. Voor deze unieke regio werken de gemeenten samen met de provincie Antwerpen om de troeven van de regio voor mens en natuur te versterken. Samen werken we in dit gebied aan een gedeelde visie.

De maatschappelijke waarde van de vele kasteeldomeinen is in ‘de groene zes’ van groot belang. De domeinen leveren immers een bijzondere bijdrage aan het groene en historische karakter van deze regio. Een kader voor ontwikkelingsmogelijkheden voor de kasteeldomeinen bestaat er nu nog niet. Daarom hebben de gemeenten en de provincie Antwerpen dit samen uitgewerkt. Deze nieuwe methodiek wordt uitgelegd bij de presentatie van de brochure ‘Rijk verleden, grootse toekomst’.

De brochure kan je hier vinden

Lees hier de toespraak

Bekijk hier het ATV-nieuws


Thema: Actueel

Werken aan multifunctionele sporthal Braxgata in De Schorre gestart

In Provinciaal Recreatiedomein De Schorre verschijnt de komende maanden een nieuwe sporthal. Deze wordt gebouwd door hockeyclub Braxgata, die haar thuishaven al enige tijd in De Schorre heeft. De provincie Antwerpen investeert zelf niet in de sporthal, maar stelt wel de grond ter beschikking en staat borg voor de lening van Braxgata. Donderdag 14 april gaven gedeputeerden Bruno Peeters en Ludwig Caluwé, burgemeester Jeroen Baert en voorzitter Erik Gysels de symbolische eerste spadesteek.

Foto: Gedeputeerde Bruno Peeters, burgemeester Jeroen Baert en gedeputeerde Ludwig Caluwé voeren de symbolische eerste spadesteek uit.

De nieuwe sporthal komt er dankzij een publiek private samenwerking met provincie Antwerpen en lange termijnengagementen met Phantoms Rupel Basket, judoschool Fudji Yama en de gemeente Boom.

Gedeputeerde Bruno Peeters: “De provincie Antwerpen zet bewust in op de sportinfrastructuur in haar eigen provinciale domeinen. Deze nieuwe sporthal wordt een bijkomende troef voor De Schorre. We hebben al lang een positieve samenwerking met Braxgata en creëren dan ook graag het kader waarin zij deze sporthal kunnen realiseren.”

De provincie Antwerpen investeert niet in het project maar maakt dankzij een borgstelling mee het project mogelijk. Ludwig Caluwé: “Sinds 2003 stelt de provincie Antwerpen gronden van De Schorre via erfpacht ter beschikking aan Braxgata Invest. De inplanting van de nieuwe sporthal komt deels op gronden die nog niet in erfpacht zaten, daarom is de erfpachtovereenkomst uitgebreid. 29 m² wordt uit de erfpacht onttrokken, en 1246 m² grond komt extra in de erfpacht. De periode van de erfpacht werd verlengd tot eind 2045. Als erfpachtgever stellen we ons ook borg voor de lening die Braxgata Invest aangaat, waardoor zij aan gunstigere voorwaarden kunnen lenen.”

De provincie staat borg voor een totaalbedrag van 5,5 miljoen euro. Dit omvat zowel de bouw van de nieuwe sporthal (2,2 miljoen euro) als  de herfinanciering van bestaande infrastructuur en de hockeyvelden.

Lees hier de toespraak

Lees hier het persartikel
Verder lezen

Copyright © Caluwe 2016. Alle rechten voorbehouden.
Website credits dataweb
Volg mij op Facebook